KABA

Nova imenovanja i razriješenja u Zagrebačkoj nadbiskupiji

ZAGREB, KARLOVAC – U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema odluci kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, u lipnju i srpnju ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja.

Nove službe dobili su i neki svećenici koji službe obavljaju na području Karlovačke županije.

Tako je dosadašnji župnik u Župi Sv. Petra i Pavla u Petrovskom Ivan Tompić imenovan upraviteljem Župe Presvetog Trojstva u Barilovićkom Cerovcu. Na njegovo mjesto došao je Anđelko Horvatić koji je službovao upravo u Barilovićkom Cerovcu. Josip Vnučec razriješen je župničke službe u Župi Uznesenja BDM u Tuhlju i imenovan župnikom u Župi Sv. Mavra u Bosiljevu i u Župi Sv. Marije Magdalene u Prilišću. Dosadašnji upravitelj u Župi Sv. Mavra u Bosiljevu i u Župi Sv. Marije Magdalene u Prilišću Mirko Brlić imenovan je upraviteljem Župe Blaženog Augustina Kažotića u Lupoglavu.

Službe župnog vikara u Župi Presvetog Trojstva u Karlovcu razriješen je fra Danijel Gornik, a na njegovo mjesto imenovan je fra Anto Barišić. Župnim vikarom imenovan je i mladomisnik Dragutin Gereci u Župi Blažene djevice Marije Snježne u Karlovcu.