krizma_1

VIVODINA – Šestoto mladih vivodinki i vivodinaca primilo je danas uz nastavak svetkovine nebeskog zaštitnika Sv. Lovre sakramen Svete potvrde. Krizmanicima je sakrament dao kanonik monsinjor Lovro Cindori kao osobni izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Sakrament su primili Ivana Bučar, Klaudija Črep, Anđelka Furjanić, Antonija Ferko, Ivan Benković i Lovro Guštin. Ovom svečanom činu u životu svakog mladog vjernika nazočili su roditelji, rodbina, kumovi i prijatelji.  

Sudionike današnjeg misnog slavlja u Vivodini na otvorenom ispred župne crkve Sv. Lovre pozdravio je župnik Andrija Markač, a potom je središnju misu predvodio monsinjor Lovro Cindori. Koncelebrirali su svećenici ozaljsko-lipničkog i karlovačkog dekanata. 

 

Po običaju, uz svetkovinu Sv. Lovre i danas su prije podne u župnoj ckrvi služene još dvije mise. Za grkokatolike misu je od 9 sati vodio župnik iz Sošica i Kašta Robert Rapljenović. U 10 sati Jože Pibernik, prošt iz Metlike služio je misu na slovenskom jeziku za vjernike iz susjedne države.

 

 

 {rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/krizma/*{/rokbox}