tuskani_01

TUŠKANI – U prigodi blagdana Velike Gospe Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuškani u suradnji sa Javnom vatrogasnom postrojbom grada Karlovca organiziralo je u nedjelju navečer u svom mjestu tradicionalnu vatrogasnu vježbu. U goste su došli i vatrogasci tridesetak DVD sa šireg karlovačkog područja.

Pod pretpostavkom da je u Tuškanima osobno vozilo u kojemu je bio samo vozač sletjelo s ceste i zapalilo se, na mjesto udesa prvi su stigli domicilni vatrogasci DVD Tuškani s vatrogasnom cisternom. Posebnom pjesnom ugasili su vatru na vozilu. Za to vrijeme pristigli su profesionalni gasitelji JVP grada Karlovca. Specijalnim škarama razrezali su krov automobila i izvukli unesrećenog vozača.

Provjeru osposobljenosti vatrogasaca Tuškana i ispravnost njihove opreme vrlo dobrom je ocijenio i predsjednik DVD Tuškani Stjepan Kralj. On je uz ostalo kazao kako je upravo ovih dana završeno uređenje vatrogasne garaže. Promjenjena je dotrajala stolarija, izbačena su stara i postavljena nova automatska rolo-vrata, izmjenjene elektroinstalacije i uređena unutrašnjost sa novim ormarima za vatrogasnu opremu.

– Za ove radove utrošeno je više od 30 tisuća kuna, a velik dio posla odradili su sami vatrogasci Tuškana koji su dali više od 600 dobrovoljnih radnih sati. Novouređeno spremište sada je na ponos za pedesetak stalnio aktivnih članova DVD Tuškani te za 22 djece i mladeži – kaže Stjepan Kralj. 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/tuskani/*{/rokbox}