KABA

Kardinal Puljić: “Božja riječ je neuništiva”

KAMENSKO – I ove godine više tisuća hodočasnika pohodilo je Kamensko, čiji mještani godinama i u ovom karlovačkom predgrađu na obali Kupe posebno štuju uzesenje Marije na nebo. Nažalost, to neki nisu poštovali 1991. godine pa je Kamensko stradalo. Došli su neki čudni ljudi koji nisu štedjeli svoje dojučerašnje susjede, njihove domove, njihovo piće dobrodošlice, njihove stoljetne običaje… Nažalost, nisu znali niti za Crkvu…

Prije 20 godina žitelji Kamenskog protjerani su sa svojih domova koji su, odmah zatim, spaljani i porušeni. Kad su se vratili, niti Crkvu nisu prepoznali. No, duh vjere nije izostao – niti onda a ni danas.

U procesciji kojom se lik Gospe nošen rukama mladosti pronio kroz Kamensko, bilo je nekoliko tisuća vjernika ne samo iz Karlovca nego i hodočasnika iz raznih krajeva Hrvatske. Na žrtvi je zahvalio voditelji misnog slavlja u Kamenskom, nadbiskup Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

– Ako se nešto voli onda se ne žali žrtva, a misa je žrtva u koju ugrađujemo sebe. Zato i ovaj znoj, sunce i žrtvu prikažimo kao žrtvu Kristovu, rekao je na početku homilije kardinal Puljić.

Posebno je spomenuo novo bezboštvo a to je ateizam kojega smtra da je ustvari ignoriranje Boga. A Božja riječ je neuništiva, kazao je Puljić i dodao da ako ste ljuti ili nervozni, nemojte piti apaurin nego uzmite evanđelje.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gospa/*{/rokbox}