janzetic_denis

KARLOVAC – Denis Janžetić, direktor karlovačke Toplane danas je na posebnoj tiskovnoj konferenciji demantirao gotovo sve navode vezane uz prijavu koju je Domagoj Švegar uime građanske inicijative Stop korupciji nedavno podnio protiv te gradske tvrtke.

Podsjetimo, sredinom srpnja akcija “Stop korupciji” podnijela je prijavu protiv Toplane zbog navodnih spornih novčanih transakcija sa njemačkom tvrtkom SAACKE iz Bremena i karlovačkim špediterom Karlšpedom.

Direktor Janžetić je reagirao na medijske napise koji su se potkraj prošlog tjedna pojavili, a koji su za Toplanu bili, kako je naglasio, neugodni. Najprije je demantirao da je ta tvrtka pod policijskom i pod istragom DORH-a.
 

 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/toplana_1.mp3}

Janžetić je potom podsjetio kako je još 2008. godine policija provodila istragu ali nikakvih nepravilnosti u poslovanju Toplane nije bilo. Istodobno je pojasnio kako ta tvrtka nije registrirana za poslove uvoza opreme pa je zbog modernizacije postrojenja i uvođenja plina kao energenta 2006. godine morala angažirati špedicijsku tvrtku. To je bio Karlšped, no zašto i s njom Toplana nije sklopila ugovor, nije mu poznato jer tada nije vodio Toplanu.
 

 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/toplana_2.mp3}

Direktor karlovačke Toplane demantirao je također i napise u medijima koji zaključuju kako nije poznato kolike su bile novačane transakcije sa tvrtkom Saacke realizirane preko špediterske firme Karlšped.
 

 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/toplana_3.mp3}

Novinari su danas dobili podatke o računima Karlšpeda prema Toplani za usluge u razdoblju od 2006. do 2009. godine. Direktor Janžetić na kraju je bio jasan – ukoliko se utvrdi da je bilo nepravilnosti, treba adekvatno sankcionirati. No, ako se utvrdi da je sve bilo po zakonu, očekujemo da će od onih koji su podnijeli prijavu biti isprika i njihovo priznanje kako nisu bili u pravu, rekao je Janžetić.

toplana_2