KABA

Korisnici Badooa: Amerikanci su najzabavniji narod

Prema istraživanju na jednoj društvenoj mreži, Amerikanci su najzabavniji narod ispred Španjolaca i Talijana, dok su Njemci proglašeni najdosadnijima. U istraživanju je sudjelovalo trideset tisuća ljudi.

Amerikanci su najzabavniji, Britanci dosadni, a Francuzi cool.

Društvena mreža Badoo napravila je ljestvicu najzabavnijih naroda i onih koji se baš ne mogu pohvaliti tom odlikom, a rezultati su poprilično zanimljivi.

Badoo je zamolio svojih 124 milijuna korisnika da glasaju za jednu od 15 ponuđenih svjetskih nacija u kategoriji najzabavnijih i najmanje zabavnih. U anketi je sudjelovalo njih 30.000 koji su titulu najsmješnijeg naroda dodijelili Amerikancima.

Kako društvena mreža Badoo nije osobito popularna u Americi, već prvenstveno u Južnoj Americi i Europi, čini se da se radi o objektivnom mišljenju glasača. Drugo i treće mjesto pripalo je Španjolcima i Talijanima dok su neočekivano slabo prošli kraljevi ironičnog humora, Britanci.

Iako se diče svojim humorom, oni su osvojili višu poziciju na listi neduhovitih negoli duhovitih, četvrto naspram sedmog mjesta. Ispred njih se nalaze Njemci kako „najdosadniji” narod te Rusi i Turci.

Direktor Badoovog marketinga, Lloyd Price smatra da su Amerikanci pobijedili zbog sitcomova poput Prijatelja, Seinfelda, Frasiera, Simpsona i mnoštva komičara. Njemačko prvo mjesto na ljestvici najmanje duhovitih naroda ne iznenađuje jer odgovora stereotipu racionalnom i učinkovitom narodu, a te osobine obično ne povezujemo s duhovitošću.

Lista ima mnogo manjkavosti, primjerice nisu uvršeni nama susjedni narodi, kao ni Česi dok je za Hrvate možda i bolje što ih organizatori nisu uzeli u obzir, barem sudeći po našoj „duhovitoj” medijskoj produkciji.