Sastojci:
1-1,5 lososa
2 vezice kopra
Za umak:
100 g korijena celera
bijeli papar u prahu
2 žlice limunova soka
2 žličice glatkog brašna
100 g maslaca
šafran
100 g korijena peršina
100 g bijele repe
100 g pastrnjaka
100 g mrkve
2 žlice narezanog kopra
Za prilog:
350 g šampinjona
Priprema:
Filete lososa operite, posušite.
Na dno porculanske posude stavite jednu vezicu grančica kopra, na kopar položite filete lososa, zatim stavite ostali kopar i posudu pokrijte folijom.
Na pokriveni losos stavite teret, pa odložite u hladnjak i ostavite ga preko noći.
Ribu narežite na manje komade i pecite na ulju sa svake strane oko pet minuta.
Očišćeno korjenasto povrće stavite kuhati u kipuću vodu (vode mora biti toliko da pokrije povrće). Dodajte Vegetu i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša. Povrće ocijedite i izmiksajte.
Umiješajte maslac, šafran, brašno razmućeno u malo vode, limunov sok, bijeli papar i oko 200 ml vode u kojoj se kuhalo povrće. Sve kratko prokuhajte.
IZVOR: http://www.coolinarika.com/