marihuana

KARLOVAC – Karlovačka policija je u višemjesečnoj akciji otkrila osam dilera. Naime, kako su javili iz karlovačke Policijske uprave, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osam hrvatskih državljana starih između 20 i 42 godine, svi s područja Karlovačke županije, unatrag tri mjeseca počinilo ukupno 38 kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga, koja se odnose na neovlaštenu proizvodnju, prodaju, nuđenje na prodaju i kupovinu radi daljnje prodaje marihuane i amfetamina.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pretraženi su domovi osmorice osumnjičenika gdje je pronađeno i oduzeto 166,3 grama marihuane, 18 stabljika marihuane, više digitalnih vaga, dva komada vatrenog oružja i veća količina streljiva.

Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela Zlouporabe opojnih droga, trojica osumnjičenih uz kaznenu prijavu su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu. U sklopu ove kriminalističke obrade jednoj osumnjičenoj osobi već je određen jednomjesečni pritvor, jedna osumnjičena osoba nalazi se na odsluženju kazne zatvora, dok će protiv preostale trojice osumnjičenih kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu biti proslijeđene redovnim putem.