KABA

U školske klupe po prvi puta sjeda 1.144 prvašića; vozači, oprez u prometu!

KARLOVAC – Osnovci i srednjoškolci u cijeloj Hrvatskoj, među njima i oni karlovački, jutros su, nakon ljetnih školskih praznika, prvi puta sjeli u školske klupe.

Nakon više od dva mjeseca odmora od nastave, učenja i svih školskih obaveza, čeka ih nova školska godina, a pred prvašićima koji će upravo današnji dan pamtiti kao prvi dan škole, svi će se ti zadaci naći po prvi puta u životu.

U Karlovačkoj županiji danas je prvi dan škole za ukupno 1.144 prvašića. Za one zabrinute za demografsku sliku Županije, dobra je vijest da je prvašića ove godine nešto više nego lani, kada ih je bilo samo 1.052.

Kako bi prvašići, ali i ostali učenici, bili što sigurniji na putu od kuće do škole, kao i svake godine, Policijska uprava karlovačka provodit će tijekom rujna akciju Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprečavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

Sutra s početkom u 11 sati u Gradskom kazalištu “Zorin dom” u Karlovcu djelatnici Postaje prometne policije Karlovac održat će prigodni program, kojem će prisustvovati i učenici prvih razreda osnovnih škola: Dragojla Jarnević, Banija i Grabrik. Već od 10 sati ispred Gradskog kazališta “Zorin dom” posjetitelji će moći pogledati izloženu operativnu tehniku prometne policije, a ovim putem policija poziva sve zainteresirane građane, posebice roditelje s djecom, da posjete priredbu.

Također, policijski službenici i pripadnici prometne jedinice mladeži od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze najvećih i najugroženijih osnovnih škola, gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način pređu cestu. Također, u drugoj polovici rujna započet će i predavanja na ovu temu u svim osnovnim školama na području Karlovca.