KABA

Prvašići poručuju: “Poštujte naše znakove”

KARLOVAC – Učenici prvih razreda osnovnih škola Dragojla Jarnević, Banija i Grabrik učili su danas u Gradskom kazalištu „Zorin Dom” o sudjelovanju u prometu. S početkom nove školske godine Policijska uprava karlovačka tijekom rujna provodi akciju „Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

Za nove sudionike u prometu u Zorin domu je organiziran prigodan program, a ispred Gradskog kazališta posjetitelji su mogli pogledati izloženu operativnu tehniku prometne policije.

znakovi_1

Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštita školske djece povodom početka nove školske godine, ispričao je djeci načelnik karlovačke Postaje prometne policije Saša Lenard.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/promet_1.mp3}

Karlovački policajci, ali i pripadnici Prometne jedinice mladeži od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze najvećih ili „najugroženijih” osnovnih škola gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način prelaze cestu. A u drugoj polovici rujna bit će održana predavanja na temu sigurnosti u prometu u svim osnovnim školama na području grada Karlovca.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/promet_2.mp3}

znakovi_3

Iz policije apeliraju na vozače i pozivaju ih da obrate dodatnu pozornost prilikom upravljanja vozilom na djecu u prometu, posebno najmlađe – prvoškolce. Policija moli sve vozače da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne voze ako su konzumirali alkohol.