KABA

Počinje Karlovačka planinarska škola

KARLOVAC – Planinarsko društvo Karlovac u suradnji s Planinarskim savezom grada Karlovca, zbog velikog interesa, po treći puta ove godine organizira “Karlovačku planinarsku školu”. Škola je priznata od Hrvatskog planinarskog saveza, jer je rađena po programu komisije za školovanje HPS-a.

Voditelj škole je poznati karlovački ekspedicionist, speleolog i ispitani instruktor planinarstva s licencom HPS-a i Fakulteta za fizičku kulturu Mladen Kuka. Instruktori i predavači su najbolji karlovački planinari nositelji svih stručnih naziva u HPS-u, učesnici mnogih ekspedoicija i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Škola će trajati 6 tjedana, a sastojat će se od teoretskih predavanja jednom tjedno i praktičnih vježbi na terenima u okolici Karlovca. Na teoretskim predavanjima polaznici škole moći će slušati sljedeće teme : Povijest planinarstva u Karlovcu, Hrvatskoj i u svijetu, planinarska oprema, prva pomoć i spašavanje u planinama, osnove speleologije, osnove alpinizma, meteorologija, opasnosti u planinama, planinarski putevi, prehrana u prirodi, kodeks ponašanja u prirodi, zaštita prirode, higijena u planinama, i slično. Praktične vježbe održat će se u okolici Karlovca (Seljanova šetnica – Vila Anzić), Kanjon Slapnica – Zidane pećine, Špilja Vrlovka, Okić, Japetić, Vinica, Klek ( Bijele stijene).

Škola je besplatna za sve polaznike, a pravo upisa imaju sve osobe od 7 do 77 godina, ali i mlađe i starije. Po završetku škole polaznicima će biti dodijeljene diplome Hrvatskog planinarskog saveza. Polaznici koji završe planinarsku školu imat će mogućnost do kraja godine prisustvovati i “Ekspedicionističkoj školi” u organizaciji Centra za ekspedicionizam istraživanje i kulturu Braća Seljan.

Škola počinje 16. rujna u 19 sati na Vili Anzić s uvodnim predavanjem i upoznavanjem polaznika. Sve informacije možete dobiti na broj  091/1293-944.

omicron