Mildred Pierce 21 nominacija za Emmy

 

Eddie Murphy voditelj Oscara 2012.

Nakon prošlogodišnje voditeljske katastrofe kad je dodjelu najpoznatije filmske nagrade vodio James Franco, producenti Oscara odabrali su iskusnog zabavljača – Eddieja Murphyja!

Komičar Eddie Murphy prihvatio je ponudu da vodi 84. dodjelu Oscara koja će biti održana 26. veljače 2012. Murphy je izjavio da je vrlo počašćen i najavio da se veseli angažmanu.

Iako je Murphy iskusni stand-up komičar, ovo će mu biti prvi put da vodi Oscara. Eddie je 2006. bio nominiran za tu nagradu, i to za najbolju sporednu mušku ulogu u mjuziklu ‘Dreamgirls’.

A na idućoj dodjeli nagrada posebno će biti nagrađeni najpoznatija voditeljica na svijetu Oprah Winfrey, i glumci James Earl Jones i Dick Smith. Američka filmska akademija objavila je da će Oprah Winfrey dobiti Humanitarnu nagradu Jean Hersholt, a James Earl Jones i Dick Smith počasne Oscare za životno djelo. Iako je slavna Oprah najpoznatija po voditeljskom poslu u kojem promovira holivudske zvijezde, u svojoj karijeri zabilježila je i nekoliko glumačkih nastupa, a za nastup u ‘Boji purpura’ dobila je i nominaciju za Oscara za sporednu ulogu. Nagradu Jean Hersholt Oprah neće dobiti za glumački rad, već kao priznanje za brojne humanitarne djelatnosti, među kojima je i otvaranje škole za djevojčice u Južnoj Africi.

James Earl Jones je glumac koji je u svojoj karijeri ostvario preko 50 filmova, a poznat je po svom legendarnom dubokom glasu, te ga najviše pamte po ulozi Dartha Vadera Jones je 1971. nominiran za Oscara, i to za glavnu ulogu u drami ‘The Great White Hope’. Dick Smith je majstor šminke koji je 1984. dobio Oscara za ‘Amadeusa’, a nominiran je 1989. i za film ‘Dad’. Radio je na brojnim klasicima kao što su ‘Taksist’ i ‘Kum’.

Oprah, James Earl Jones i Dick Smith dobit će svoje kipiće na ceremoniji dodjele 3. Guvernerovih nagrada koje će se održati 12. studenog u Hollywoodu, nekoliko mjeseci prije dodjele ‘pravih’ Oscara.

 

Novo u kinima

Drvo života („The Tree Of Life”)

Film Terrencea Malicka osvojio je Zlatnu palmu za najbolji film ovogodišnjeg festivala u Cannesu.

Reakcije na Malickov peti film na premijeri u Cannesu bile su dvojake. Dok su neki pljeskali, drugi su ga izviždali.

Priča se bavi teksaškom obitelji u 1950-ima. Najstariji sin Jack odrasta, gubi mladenačku nevinost i pokušava se pomiriti s ocem (Brad Pitt) s kojim ima složen odnos. U svojoj životnoj odiseji Jack traži odgovore na pitanja o smislu života i opravdanosti vjere…

 

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=DlYYreuK8vo}

 

Filmski noviteti

“Tajni život kućnih pomoćnica” (“The Help”)

Krajem godine u Hrvatsku bi trebao stići još jedan film sveprisutne mlade glumačke nade Emme Stone. Film “The Help” progovara o rasizmu šesdesetih godina prošlog stoljeća.

Priča se vrti oko mlade književnice koja odlučuje napisati knjigu u vrijeme velikih promjena u američkoj povijesti. Knjigu piše sa stajališta crne sluškinje koja radi u bjelačkoj obitelji.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=J_ajv_6pUnI}

 

Novo na TV-u

Prije filmskih nagrada Zlatnog globusa i Oscara, početkom jeseni nagrađuju se i najbolji televizijski uratci i glumci. 18. rujna u Hollywoodu će biti dodijeljene nagrade Emmy za televizijsku produkciju.

Najviše nominacija, ukupno 21, ima HBO-ova mini-serija Mildred Pierce, uključujući onu za najbolju mini-seriju ili tv film, te za najbolju glavnu glumicu u toj kategoriji. Slijede Mad Men sa 19, Boardwalk Empire (18), Modern Family (17), Saturday Night Live (16), Game of Thrones i 30 Rock (13), Glee (12) itd.

Dexter i Glee ponovo su nominirani, a priključio im se The Big Bang Theory u komediji, kojem su pridodani Jim Parsons i Johnny Galecki u kategoriji glavnih glumaca. Gotovo čitava postava Modern Familya pokupila je nominacije, uključujući čak četiri od šest nominacija u muškoj sporednoj kategoriji.

Pobjednici će biti objavljeni na ceremoniji dodjele nagrada 18. rujna, koju će voditi Foxova zvijezda, poznata profesorica tjelesnog iz Glee-ja Jane Lynch.

mildred