KABA

Grand prix Four river festivala i Filmske revije danskom filmu “Upside down”

KARLOVAC –  Grand prix 4. Four river film festivala osvojio je film “Upside down” autorice Sare B. Pedersen iz Danske. Po mišljenju publike najbolji film ove godine bio je “Kordunaški top model” grupe autora iz Blank filmskog inkubatora Zagreb i Suncokreta iz Gvozda.

Tako su nakon četiri dana i stotinjak odgledanih srednjoškolskih filmova ocijenjeni najbolji radovi mladih filmaša na karlovačkom Four river film festivalu i 16. filmskog reviji mladeži.

“Žuta zastava”, nagrada koja se dodjeljuje za najbolje obrađuje tematiku nasilja na filmu dodijeljena je filmu Ograda ArtStudija iz Moldavije.

U ostalim kategorijama najbolji filmovi su: “Time Restaurant” iz Južne Koreje koji je osvojio nagradu za animirani film, dok je posebno priznanje u istoj kategoriji dobio još jedan južnokorejski film, “Poop”.

U kategoriji dokumentarnog filma najboljim je proglašen slovenski film “Save it for the morning after”, a u otvorenoj kategoriji pobijedio je film iz Velike Britanije “The ice cream film”.

Nagradu najboljeg igranog filma podijelila su dva filma, irski “The last princess” i danski film “Retour”.

U kategoriji domaćih filmova nagrađeni su “1000 ždralova” Foto kino kluba Zaprešić za animirani film, film “Boba”, autora iz Medicinske škole Osijek za dokumentarni, “Mane” Studija kreativnih ideja Gunja za igrani film, dok je posebno priznanje pripalo je Foto kino klubu Zaprešić za film “Vrisak”. U kategoriji slobodnog stila najboljim je proglašen film “Izvan fokusa” Studija kreativnih ideja Gunja.

Ples