KABA

Lujzijana u Karlovcu proslavila 200. rođendan

KARLOVAC –  Karlovac je jučer bio domaćin završne manifestacije “Ljeto na Lujzijani” kojom se obilježava 200 godina od izgradnje “Via vite” – ceste koja život znači.

Udruga za poticanje razvoja kulturnog turizma “Lujzijana” iz Delnica od 2005. godine vodi projekt pod nazivom “Ljeto na Lujzijani” kako bi se na poseban način oživjela prošlost Lujzijanske ceste.

lujzijana_1

“Ljeto na Lujzijani” okupilo je ispred Gradskog kazališta Zorin dom oko 400 sudionika, od kojih je većina bila u povijesnom ruhu ondašnjeg doba, predstavljajući važne osobe iz javnog, političkog, crkvenog i kulturnog života. Na dvadesetak štandova svoju turistički i gastronomsku pobnudu predstavile su općine i gradovi, te razni privatni proizvođači. Tako su Karlovčani jučer mogli vidjeti ponudu Turističke zajednice grada Bakra i njihove Bakarske gospođe, preko Žažara iz Zlobina, pa Lokvi, Fužina, Delnica, Ravne Gore i Skrada do Bosiljeva, Duge Rese i Karlovca.

Ljeto na Lujzijani kojim se označava i izgradnja ceste Karolina, završilo je Lujzijanskim balom, a time i obilježavanje 200. obljetnice dovršetka izgradnje Lujzijane.

lujzijana_3