e-rhythm-unit-18

  • September 13, 2011
  • Admin
  • 0

KODIN


(Ammunition / Subculture / Aesthetics / Ascenzion / DNB Sessions / Jabba / LED)

—————————————————————————————————————————————–

Dinko Filipović, poznatiji kao Kodin je sound, graphic i web dizajner iz Karlovca te je jedan od hrvatskih drum&bass producenata i dj-a koji doslovno na dnevnoj bazi proizvodi nove trake koje su se već našle u mixevima nekih domaćih te stranih dj-a, a svoju kvalitetu dokazuje i prvim hrvatskim drum&bass izdanjem na vinylu za britanski Ascenzion Records.

Rođen je 1985. godine. 1998.g. se počinje zanimati za produkciju pa tako počinje eksperimentirati s raznim software-om i proučavati elektronsku glazbu, a u početku je eksperimentirao uglavnom sa hip-hop, trip-hop i tech-house glazbom. Konstantno pokušava poboljšati svoju glazbu u svakom segmentu, od aranžmana, pa sve do tehničkog dijela. Trenutno težište produkcije baca na različite žanrove, ali uglavnom na drum&bass koji ga je privukao na neki drugačiji način nego ostali glazbeni stilovi i to zbog masivne energije te mogućnosti eksperimentiranja sa zvukom do nezamislivih granica, no još uvijek se tu nađe i ponešto trip-hopa, funka, breakbeata, hip-hopa ali i experimentale te psihodelije, čijim je utjecajima i obilježena njegova produkcija.

Njegovo prvo izdanje na vinylu bilo je „Girl In A Delirium“ 2007. godine, a drugo izdanje „Diffusion“ koje je forthcoming na američkom labelu Aesthetics Records, a tu je i EP s tri pjesme “Right on”, “Wooden dummy” i “Nothing to see” za talijanski label Subculture Music kao digitalni release. Njegovo najsvježije izdanje je remix pjesme “Binary” od poznatog britanskog producenta Diodea na američkom labelu Ammunition Recordings. Umjetničko ime Kodin većinom koristi za drum&bass i breakbeat te druge dancefloor žanrove, a Kloin za trip-hop, funk, experimental i downtempo.

Predstavio se široj publici kao član JabbaCrew-a iz Zagreba te u okviru LED kolektiva iz Karlovca. Njegov prvi produkcijski drum&bass live nastup bio je 2005. godine na Confusion Nucomers Night u Močvari, nastupao je i na raznim festivalima, večerima elektroničke glazbe, te dugim eventima širom Hrvatske. Neki od poznatijih: JabbaTon, Lokalna Elektronička Defenziva, DNB Sessions, Terraneo Festival, Seasplash Festival, Dirty Old Festival, Tabor Film Festival, Confusion, Urban Fest Osijek, Brucošijada FER-a, DirtyBeatz, Samodajedramenbejs, Clubture Forum, Drama, Nepokoreni Grad, BeatSvega, Aquarius, KSET, Medika, Tvornica, Jedinstvo, VuBass, Glechudesa, itd.

Neki od producenata i dj-a koji su mu poslužili kao inspiracija: David Holmes, Amon Tobin, Ed Rush, Optical, Noisia, Phace, Black Sun Empire, Andy C, Jade, Cause 4 Concern, Roni Size, Big Bud, Atmospheric, Misanthrop, Optiv, Break, Audio, Axiom, Catacomb, Mindscape, Forward, Ram Trilogy, Zinc, Calyx, Sub Focus, LTJ Bukem, Tech Itch, Aphrodite, Rregula, Dementia, Matrix, Futurebound, Gridlok, Pendulum (only till 2007), Corrupt Souls, The Upbeats, Dillinja, Total Science, Grooverider, Alix Perez, Marky, Spor, Friction, Prolix, Billain, Adam F, Teebee, Apex, Calibre, Chase & Status, EZ Rollers, DJ Hype, Kemistry & Storm, Konflict, High Contrast, Icicle, Chook, Drumsound, Bassline Smith, Eye-D, Dieselboy, Photek, Bad Company, J Majik…

—————————————————————————————————

www.soundcloud.com/kodin / www.facebook.com/thekodin / www.myspace.com/dakodin

www.discogs.com/artist/Kodin / www.last.fm/music/Kodin / www.twitter.com/#!/dnbKodin

OVE SUBOTE U NAŠOJ EMISIJI NEMA SPAVANJA KODIN ĆE ZAREŽATI DNB SOUNDOM NA TREND RADIJU. POSLUŠAJTE EMISIJU KOJA KREĆE U 23:00 DO 01:00 SATI, A KAO I UVIJEK KODINA VAM PREDSTAVLJA UMINAL.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kodin/*{/rokbox}