sajam_1

  • September 13, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Cjeloživotno obrazovanje danas je preduvjet konkurentnosti na tržištu rada, čega bi trebali biti svjesni svi radno sposobni građani, posebice oni dugotrajno nezaposleni. Kako bi im na jednom mjestu pružio uvid u sve programe obrazovanja odraslih koji se nude na području Karlovačke županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Karlovac organizirao je u sklopu projekta “Učenjem do zaposlenja” Sajam cjeloživotnog učenja, koji je jutros otvoren na najpopularnijem karlovačkom šetalištu – Promenadi.

Do 16 sati, do kada će trajati sajam, posjetitelji će imati priliku upoznati se s ustanovama koje se bave obrazovanjem odraslih i cjeloživotnim učenjem, prekvalifikacijama koje nude, te se po povoljnim cijenama prijaviti za neki od tečaja ili programa obrazovanja.

Sajam je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kolakovic.mp3}

Pročelnica karlovačkog Zavoda za zapošljavanje Ana Pozderac još je jednom upozorila na neusklađenost obrazovnog sustava s potrebama na tržištu rada, objasnivši kako je Sajam cjeloživotnog učenja jedan od načina kojima se želi stati na kraj tom problemu.

sajam_2

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pozderac.mp3}

Sajam cjeloživotnog učenja samo je dio širega projekta kojega karlovački HZZ provodi u suradnji s partnerima iz Slovenije – Razvojno-izobraževalnim centrom iz Novog Mesta, a čiju je realizaciju omogućio novac iz IPA fonda Europske unije.

sajam_3