Sastojci:
200 g tune
8 kozica
8 dagnji
8 jakobovih kapica
1 velika lignja
8 kuhanih šparoga
1 l vode
2 Kokošje kocke
350 g riže dugog zrna
100 g nasjeckanog luka
4 češnja češnjaka
300 ml bijelog vina
sol
papar
7 žlica maslinova ulja
1 vezica peršina
Priprema:
U kipuću vodu stavite kokošje kocke i kratko ih prokuhajte. Dagnje očistite.
Na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja dodajte dagnje, 2 češnja protisnutog češnjaka, pa sve zalijte sa 150 ml bijelog vina. Kuhajte 2 minute dok se dagnje ne otvore.
Dagnje koje se ne otvore bacite. Preostale dagnje kuhajte na laganoj vatri još 10-ak minuta, a zatim ih izvadite iz školjki. Umak sačuvajte.
Na 3 žlice maslinova ulja kratko popecite luk i preostali češnjak. Dodajte opranu rižu, popecite je, zalijte sa 100 ml vina i kuhajte. Kad vino ispari, podlijevajte kokošjim temeljcem te nastavite kuhati uz povremeno miješanje.
Na 2 žlice maslinova ulja popecite kozice, narezanu lignju, jakobove kapice i tunu narezanu na komadiće. Dodajte 50 ml vina, posolite i popaprite. Tijekom kuhanja, po potrebi dodajte još pilećeg temeljca. Kratko prokuhajte.
Kad je riža kuhana, dodajte joj popečene morske plodove, tekućinu od dagnji, dagnje i kuhane šparoge.
IZVOR: www.coolinarka.com