vozilo_1

  • September 16, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – “Vozilo koje život znači” naziv je kampanje koju je danas, u povodu Europskog tjedna mobilnosti, svečano otvorila predsjednica Udruge osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom (DICPDITI) grada Karlovca i Karlovačke županije, Gordana Jurčević.

Cilj kampanje je prikupiti 230.000 kuna, koliko iznosi cijena vozila prilagođenog za prijevoz osoba u invalidskim kolicima i teško pokretnih osoba.

Prvo takvo vozilo, koje je za sada ujedno i jedino takvo vozilo u Karlovačkoj županiji, Udruga je nabavila 2004. godine. Ovo vozilo uvelike je doprinijelo kvaliteti života osoba s invaliditetom, svakodnevno je na terenu, a godišnje se njime služi čak 1.000 korisnika. Koliko im pomaže, pokazuje i podatak da je vozilo u pet godina, otkako je kupljeno, prešlo čak 300.000 kilometara.

Upravo njegova dotrajalost razlog je zbog kojega je pokrenuta ova kampanja, objasnila je Gordana Jurčević.

 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vozilo_1.mp3}


Udruga osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom ujedno je danas dodijelila zahvalnice svima koji su u proteklih 30 godina podržavali njezin rad. Među pohvaljenima je bio i karlovački župan Ivan Vučić, koji je obećao da će Karlovačka županija osigurati 50.000 kuna za nabavku novog vozila za potrebe osoba s invaliditetom.

vozilo_2

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vozilo_2.mp3}


Županovo obećanje ponovio je i ravnatelj Opće bolnice Karlovac, dr. Nedjeljko Strikić, koji je ujedno pozvao osobe s invaliditetom da i dalje budu kritični te da ga upozore na sve arhitektonske barijere koje uoče prilikom posjeta bolnici.

Za potrebe kampanje otvoren je žiro račun kod Raiffeisen banke 2484008-1500182306, na kojega svi donatori koji su u mogućnosti mogu uplatiti sredstva za nabavku novog vozila. Organizatori se nadaju da će novac prikupiti do 3. prosinca, kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

vozilo_3