planinarska_skola_dubovac

  • September 16, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Planinarsko društvo „Dubovac” organizira jubilarnu 20. Planinarsku škola koja će početi 19. rujna i trajat će idućih osam tjedana.

Tijekom dva mjeseca za polaznike je osmišljen program, koji je po prvi puta usklađen sa standardima Međunarodne asocijacije nacionalnih saveza, a koji se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski dio od 16 sati će obuhvaćati predavanja koja će se održavati svakog ponedjeljka u prostorijama Društva na Strossmayerovom trgu s početkom u 19 sati, a bit će govora o planinarskoj opremi, kretanju po stazama, boravku u prirodi, opasnostima, orijentaciji, meteorologiji, ekologiji, zaštiti okoliša i još mnogočemu. Vikendi su rezervirani za praktični dio koji će trajati 39 sati i koji će se održavati u bližoj i daljoj okolici Karlovca. U programu škole je i sedam atraktivnih izleta (Samoborsko gorje, Velebit, Učka …) uključivo i dvodnevni izlet na planinarskom domu Vodice na Žumberku. Završni ispit će se održati 12. Studenog u 9 sati u Planinarskom domu „Kalvarija”. Svi polaznici koji uspješno polože završni ispit dobit će diplome Hrvatskog planinarskog saveza i poklon od strane Društva.

Cijena škole je 150 kuna za članove Hrvatskog planinarskog saveza, a za sve ostale je 200 kuna. Troškove izleta snose sudionici izleta. Voditelj škole ujedno je predsjednik Društva Vitomir Murganić. Predavači su iskusni instruktori, vodiči, alpinisti i speleolozi i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Polaznici koji uspješno završe planinarsku školu imati prilike da nastave stručno usavršavanje kroz specijalističke škole i tečajeve koje organizira Hrvatski planinarski savez odnosno Društvo.

Prijaviti se možete svakog četvrtka u prostorijama Društva u 19,30 sati, na telefon 091/133 33 31 ili dolaskom na početak škole.