eurodyssee

  • September 16, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Karlovačka županija je raspisala javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje mladih Karlovačke županije u programu EURODYSSÉE.

Eurodyssée je program razmjene mladih Skupštine europskih regija koji je započeo 1985. Svrha Eurodyssee programa je omogućiti mladim ljudima da steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

Program Eurodyssee omogućuje razmjenu mladih u dobi od 18 do 30 godina da u razdoblju od 3 do 7 mjeseci steknu radno iskustvo u stranoj firmi. Kandidati različitih obrazovnih profila obavljaju praksu u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja.

Od ostalih hrvatskih županija u programu sudjeluju Varaždinska, Istarska, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka i Splitsko-dalmatinska.

Karlovačka županija poziva sve zainteresirane osobe u dobi od 18 do 30 godina s područja Karlovacke županije koje žele odraditi vježbenicki staž u jednoj od regija članica ovog programa, naučiti jezik, steći radno iskustvo, upoznati nove ljude i kulturu, da se jave u Upravni odjel za europske integracije i regionalnu suradnju.

Sve informacije o ovom programu možete pronaći na internetskim stranicama Karlovačke županije.