medalja_1

  • September 20, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Medalja gradonačelnika, priznanje je koje je prvi čovjek Karlovca Damir Jelić danas uručio Saši Babiću, voditelju Kluba spasitelja na vodama Karlovac. Članovi toga kluba ove su godine od utapljanja spasili tri osobe a imali su ukupno 13 intervencija. To je, na sreću, daleko manje nego lani kada su intervenirali čak 47 puta.

Medalja gradonačelnika dodjeljena je Klubu spasitelja na vodama jer su to predložili građani, kazao je karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/medalja_1.mp3}

Upravo od sugrađana gradonačelnik je doznao mnoge pojedinosti o zalaganju članova Kluba spasitelja. Na njihov rad ukazali su bake, djedovi, očevi i majke koji su ovoga ljeta posjećivali Foginovo kupalište na kojemu su spasitelji djelovali. Zato sam siguran da ova medalja ide u prave ruke, poručio je gradonačelnik spasiteljima.

Klub spasitelja na vodama osnovan je 2003. godine no tek od lani, otvaranjem Foginovog kupališta, pružila se mogućnost djelovanja u svome gradu. Iako su spasitelji licencirani za rad u cijelome svijetu, do sada su svoje usluge pružali uglavnom diljem Jadrana, ali i u unutrašnjosti. Zbog bolje preventive i organizacije rada, bilo je ove godine manje intervencija nego lani, kazao je Saša Babić i predočio neke podatke.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/medalja_2.mp3}

Iako nemaju uvjete za usavršavanje kao u nekim drugim gradovima, primjerice Karlovac nema bazena pa se ne radi zimi, karlovački spasitelji pozvaju mlade da im se pridruže na tečajevima i postanu dio spasiteljske službe. Jer, kupalište na Korani zasigurno će se širiti pa će time biti potrebe i za većim brojem spasitelja.

medalja_2