KABA

NOVO – Sade, Bjork, Rihanna

SADE – vrhunska glazbena veteranka nastupa u Hrvatskoj

U Areni Zagreb 22.11.2011. nastupa SADE . Nakon što je provela značajno vrijeme daleko od pozornice Sade se vratila ovo proljeće i do sada je imala nastupe u 21 gradu pred više od 150.000 obožavatelja. Njezini koncerti nerijetko su opisani kao dva sata čarolije u kojima vodi svoje obožavatelje na putovanje bezvremenskih hitova, od svima poznatog hita ‘Smooth Operator’ pa do blues balada ‘Izebela’, uključujući i pjesme sa svojeg najboljeg albuma ‘Soldier of Love’. Poznata po svojem jedinstvenom bezvremenskom zvuku, Sade je doživjela fenomenalan uspjeh na međunarodnoj sceni u posljednjih 27 godina karijere. Osim što očarava svojim vokalnim mogućnostima njezini nastupi uključuju i prekrasne vizuale Sophie Muller. Sade je krenula s live nastupima u Americi 16. lipnja u Baltimoru, a na turneji će posjetiti 54 grada. To će biti prva prilika da je fanovi poslušaju uživo s obzirom da je zadnji puta bila na ‘Lovers Live’ 2001. godine. Od objavljivanja svojeg prvog debi albuma ‘Diamond Life’ 1984. do sada glazbenica je objavila pet studijskih albuma, a svi su zauzeli mjesto u Top 10 po Billboardovoj ljestvici ‘Top 200 Album Chart’ . Od 1984. pa sve do danas prodali su se u više od 55 milijuna primjeraka.

Njezin posljednji studijski album ‘Soldier of Love’ diljem svijeta ostvario je zavidan globalni uspjeh te je debitirao je kao broj 1 u Americi puna tri tjedna. Trenutno se prodao u više od dva i pol milijuna primjeraka, te je dobio Diamond certifikat.

Prošli mjesec Sade je objavila album ‘The Ultimate Collection’ koji se sastoji od njezinih najpoznatijih hitova, te tri nikada objavljene pjesme. Na albumu se nalazi 29 klasičnih skladbi uključujući ‘The Moon and The Sky’ remix s Jay-Z-jem, a samo mjesec dana nakon objavljen album je postao dvostruko platinast.

Cijene ulaznica su podijeljene u sljedeće kategorije:

VIP PARTER: 540 kn
PARTER SREDINA:450 kn
PARTER: 340 kn
DONJE TRIBINE:400 Kn
GORNJE TRIBINE: 300 KN
LOŽA: 720 kn

Koncert je sjedećeg tipa te je je u prodaju pušteno samo 12.000 ulaznica.

omicron

Novi album – Bjork

“BIOHILLIA” je naziv novog albuma islandske pjevačice Bjork. Album bi trebao izaći 10. listopada. Naime to je novi datum izlaska albuma, jer je on trebao biti vani 27. rujna. Razlozi su čisto njeni, jer kaže da je album nepotpun, a ona se ne osjeća sasvim zadovoljna svojim LP izdanjem. Kaže da nešto nedostaje. Tako da će na album dodati i ponešto live izvedbe.

Što se tiče kvalitete samoga albuma vjerujem da će biti sasvim uredu. Nestrpljivo isčekujem da se pojavi i u mojim speakerima.

Iznenađuje i Rihanna

Nedavno na tweeteru na pitanje jedne obožavateljice, – kad izlazi novi abum -, Rihanna je odgovorila – OVE JESENI.

Iz raznih izvora doznajemo da je to zaista istina. Ako je to tako, bit će to šesti album nakon njenog prvog albuma “Music of the sun” iz 2005. godine. Od tada svake je godine izdavala album, osim 2008. godine. Samo u Americi svi albumi zajedno uključujući i dva remix albuma prodani su u 7,3 milijuna primjeraka. O hitovima da i ne govorimo, koliko su se samo kretali po vrhovima raznih top ljestvica. Što očekujemo od novoga izdanja, zasigurno ne nešto slabo.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/music_info_2009/*{/rokbox}