muzej_krizevci

  • September 20, 2011
  • Admin
  • 0

KRIŽEVCI – Na 27. Državnom susretu neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske, koji će biti održan od 22. rujna do 1. listopada u Križevcima, bit će izloženi i radovi članova ULAK-a Udruge likovnih autora Karlovca.

Od 25 prijavljenih radova, autora članova ULAK-a, odabrano je osam koji će biti postavljeni na izložbi u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci.

Tako će, između ostalih, križevačka publika imati prilike vidjeti djela karlovačkih likovnih autora Zdenka Grgeljca, Mirka Komuškića,Vlatke Lugar, Lidije Maček-Stanić, Boška Nikolića, Miše Pakše, Vesne Papac i Slavice Štok.

Radove za 27. Državni susret neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske odabralo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Zoran Homen, ravnatelj i viši kustos Gradskog muzeja Križevci, Mirko Kovačević, stručni suradnik u Hrvatskom saboru kulture za kazalište, književnost i likovnost i Stanko Špoljarić, viši kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu.

Susret organiziraju Hrvatski sabor kulture i Gradski muzej Križevci, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Križevci.