policija_svjetlo

  • September 23, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC, VOJNIĆ – Iz Policijske uprave karlovačke demantiraju napise u pojedinim medijima u kojima ih optužuju da nisu na vrijeme počeli s istraživanjem navodnog pokušaja otmice u Vojniću.

Iz policije su, naime, potvrdili da su 7. rujna zaprimili prijavu o pokušaju otmice, no tvrde da nije istina da slučaj nisu istraživali sve do objave u medijima.

Podsjetimo, neki su mediji proteklih nekoliko dana objavili priču mještanina Marinka Krakića, koji je policiji prijavio da su nepoznati muškarac i žena pokušali namamiti njegovu 7-godišnju kćer u bijeli BMW-u zagrebačkih registracijskih oznaka. Prema njegovom iskazu, pokušaj otmice dogodio se ispred osnovne škole u Vojniću, a djevojčicu je spasio stariji brat koji je vidio što se događa i upozorio je da ne ulazi u automobil.

U PU karlovačkoj ističu da su temeljem zaprimljene prijave policijski službenici odmah započeli kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. Obišli su mjesto događaja, ali i cijelog područja, a također pojačano obilazili odgojno-obrazovne ustanove i cijelo područje općine Vojnić radi uočavanja sumnjivih osoba i vozila, kako na dan prijave tako i narednih dana. O sadržaju prijave upoznata je i ravnateljica škole u cilju prikupljanja svih korisnih saznanja te poticanja roditelja na samozaštitno ponašanje.

Unatoč svim tim radnjama, u policiji ističu da nije utvrđeno postojanje obilježja niti jednog kaznenog djela niti prekršaja, niti su prikupljena saznanja koja bi na bilo koji način potvrđivala sumnju u pokušaj otmice djeteta.

U cilju objektivnog i točnog izvješćivanja javnosti, policija je stoga zamolila novinare da putem svojih medija više ne prenose nepotpune ili tendenciozne informacije koje nepotrebno uznemiruju građane na području općine Vojnić, ali i cijele Karlovačke županije.