Sastojci
Za tijesto:
300 g pšeničnog glatkog brašna
300 g pšeničnog oštrog brašna
2 jaja
1 žličica soli
300 ml mlijeka
1 žličica praška za pecivo
50 ml maslinova ulja
Za nadjev:
800 g očišćene žute bundeve
2 žlice maslinova ulja
2 fino nasjeckana luka
sol
papar
1/2 žlice fino nasjeckane metvice (ili 1 žličica suhe)
300 g feta sira
3 jaja
Priprema:
Na zagrijanom ulju propirjajte fino nasjeckani luk, dodajte bundevu narezanu na kockice i pirjajte dok tekućina ne ispari. Ostavite da se malo ohladi, a zatim joj dodajte metvicu, smrvljeni feta sir i razmućena jaja.
Umijesite tijesto, podijelite ga na dva dijela i razvaljajte. Jedan komad razvaljanog tijesta položite na nauljenu tepsiju (veličine 20×34 cm), po tijestu rasporedite nadjev i poklopite drugim dijelom tijesta.
Tijesto premažite maslinovim uljem i pecite do zlatnosmeđe boje na temperaturi 170-180°C oko 35 do 40 minuta.
IZVOR: www.coolinarika.com