biciklisti

  • September 23, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Iz središta grada jutros je 18 biciklista iz tri karlovačka kluba krenulo na 3. Panonski biciklistički maraton. Prva od dviju etapa, duga 130 kilometara, završana danas u Čigoču kod Siska.

Bicikliste iz klubova “Karlovac”, “Miljokaz” i “Pedala laganini” sa Trga Matije Gupca ispratili su građani ali i predstavnici grada, županije i Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH.

Nakon prve etape, sutradan se nastavlja dionicom do Stare Kapele kod Nove Gradiške dugom 120 kilometara. Vozači ne očekuju veće progleme, predviđa Željko Grbić, tajnik kluba “Pedala laganini”. Nije riječ o utrci nego o rekreativnoj vožnji, a do Siska su tek dva veća i napornija uspona.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/biciklisti_1.mp3}

Iako je ove godine Panonski biciklistički maraton kraći, to ne znači da se tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u njega neće uključiti i biciklisti koji su i u prethodna dva sudjelovali. Podsjećamo kako su u tu manifestaciju uz Karlovačku županiju, uključene i Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska. Ciljevi maratona su jačanje turističke prepoznatljivosti i suradnje članica regija Panonske Hrvatske, promoviranje aktivnog, ruralnog i ekološki prihvatljivog turizma i kontinentalne turističke ponude.

Start maratnona označio je proslavljeni karlovački biciklista Ivan Levačić, a sudionike uoči starta pozdravili su karlovački gradonačelnik Damir Jelić, dožupan Josip Šafar i ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Republike Hrvatske Ivo Žinić.