KABA

Stiže stručna pomoć malim i srednjim poduzetnicima

KARLOVAC – Dvadesetak lokalnih poduzetnika odazvalo se prezentaciji programa pod nazivom “Promocija i pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu”, koja je danas održana u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Karlovac.

Riječ je o zajedničkom projektu Ministrarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Europske unije, koji se provodi na razini cijele Hrvatske, a cilj mu je poboljšanje tržišne konkuretnosti malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj kroz pružanje praktične i profesionalne podrške, ispričao je tajnik karlovačke Komore Damir Furdek.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/furdek_1.mp3}


Nakon što im danas bude predstavljen ovaj program, karlovački poduzetnici imat će priliku besplatno surađivati s profesionalnim konzulantima, koji će im pomoći odrediti koji su ključni problemi s kojima se njihova tvrtka suočava tijekom razvoja poslovanja. Furdek je opisao kako će izgledati ta suradnja.

 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/furdek_2.mp3}


U cijeloj Hrvatskoj za sudjelovanje u projektu bit će odabrano svega 200-ak malih i srednjih poduzetnika, budući da je budžet projekta, iz kojega se plaćaju konzultanti, ograničen. Ipak, u karlovačkoj Gospodarskoj komori smatraju da lokalni poduzetnici koji su se odazvali dašanjoj prezentaciji imaju dobre šanse da uđu među odabrane, s kojima će stručnjaci sljedećih nekoliko mjeseci surađivati na poboljšanju tržišne pozicije.

komora_vanjska

omicron