bon_appetit-63

  • September 29, 2011
  • Admin
  • 0

Sastojci:

400 g vrganja
1 kg – 4 goveđa kotleta
1 luk
1 režanj češnjaka
peršin
3 zrele rajčice
temeljac od povrća
suho bijelo vino
30 g maslaca
maslinovo ulje

Priprema:

Kotlete premažite s malo ulja, posolite i popaprite. Rasporedite ih u veliku posudu u koju ste dodali pola čaše vina. Pecite u zagrijanoj pećnici na 160°C otprilike pola sata, podlijevajući povremeno s malo temeljca.
U međuvremenu očistite očistite vrganje i narežite ih na kockice. Rajčice operite i otvorite, odstranite im sjemenke i narežite na kockice.
Luk i češnjak očistite i fino usitnite, pa popirjajte na rastopljenom maslacu.
Dodajte gljive, rajčicu i pustite da se kuha petnaestak minuta, povremeno podlijevajući s malo juhe. Po dovršetku kuhanja, dodajte peršin.
Kotlete poslužite prelivene umakom od gljiva i svježe narezanim peršinom.

IZVOR: www.gastronaut.hr