pas_vodic

KARLOVAC – “Zapošljavanje slijepih – prednost ili nedostatak” bilo je tema edukativne radionice za poslodavce, koja je danas održana u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Karlovac.

Na radionici su obrađene osnovne teme važne za unapređenje uvjeta zapošljavanja osoba s invaliditetom, posebice slijepih osoba, kao što su poticaji za zapošljavanje takvih osoba te primjeri dobre prakse i prikaz tehnologija prilagođenih slijepim osobama.

Radionicu je organizirtala Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet u partnerstvu s Obrtničkim učilištem Zagreb, a riječ je o projektu sufinanciranom iz IPA fonda Europske unije.

Koliko je ovaj projekt važan za unapređenje uvjeta zapošljavanja osoba s invaliditetom i njihovog položaja na tržištu rada pojasnila je predsjednica Udruge Mira Katalenić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/katalenic_1.mp3}

Da je riječ o velikom problemu, dokazuje i porazan odnos broja zaposlenih slijepih osoba u odnosu na njihov ukupan broj u Hrvatskoj, dodala je Katalenić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/katalenic_2.mp3}

Važnost ovog projekta prepoznali su Grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, koji surađuju na njegovoj provedbi, a podršku projektu također su pružili Županijska gospodarska komora Karlovac, Karlovačka županija, te Obrtnička komora Karlovačke županije i grada Karlovca.