KABA

Pete Dux

Pete Dux

Zagreb, CRO // UES, Static Noise
http://www.facebook.com/petedux

PeteDux je novo ime koje je isplivalo na površinu hrvatske elektronske scene.

Već kao klinac kreće u glazbenu školu i pokazuje talent za glazbenu umjetnost koja ga prati čitav život. Kao tinejdžer otkriva elektronsku glazbu i počinje razmišljati o mogućnosti da postane DJ. Dogovara svoje prve nastupe po raznim zagrebačkim klubovima pri čemu gradi i oblikuje svoj stil. Njegovi setovi začinjeni su deep i groovy elementima koji su okarakterizirani minimalom i technom. Zaluđenost, ovisnost i ljubav prema elektronskoj glazbi potiču ga i motiviraju na upornost i ustrajnost. Krajem 2008. u zagrebačkom klubu Boogaloo pokreće projekt United Electronic Sound koji brzo postaje odlično prihvaćen. Kao organizator i rezident DJ surađuje s vodećim svjetskim imenima kao što su John Digweed, Umek,Adam Beyer, Dave Clarke, Chris Liebing, Cristian Varela, Mauro Picotto, Joris Voorn, Paul Ritch, The Advent, Gregor Tresher, Carlo Lio, Rush, La Di Da,Ben Sims, Surgeon, Sven Wittekind, Cari Lekebusch, Danny Howells, Wehbba, Steve Parker, Marko Nastić, te mnogi drugi.

U međuvremenu pokreće još jedan uspješan program pod imenom Static Noise, te niz manjih programa.

Kako bi sve objedinio i realizirao svoje ideje, početkom 2009. osniva organizaciju Decibel Media koja se bavi promocijom, bookingom i produkcijom evenata.

U skoroj budućnosti planira pokrenuti i vlastiti label te nastaviti s dosadašnjim radom i promicanjem elektronske glazbe.

Booking Worldwide:
Decibel Media
P: +385 98 96 66 014
booking@decibelmedia.hr

ZA SUBOTU PETE DUX NAM JE PRIPREMIO DVOSATNI MIXX ZA TREND RADIO. NAŠU ELEKTRONSKU GLAZBENU EMISIJU NEMA SPAVANJA POSLUŠAJTE U SUBOTU OD 23:00 SATA UZ EMISIJSKI REPORT KOJI VODI UMINAL.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/PeteDux/*{/rokbox}