korana

KARLOVAC – Karlovac je danas domaćin konferencije 1. Hrvatsko-njemački dan gospodarenja vodama, koju organizira Njemačko udruženje za vodno gospodarstvo u suradnji s karlovačkog gradskom tvrtkom Vodovod i kanalizacija. Uvod u konferenciju označit će potpisivanje Memoranduma o suradnji između sudionika projekta Nacionalnog centra za obuku kadrova u vodno-komunalnom gospodarstvu, čije će središte biti upravo u Karlovcu, a bavit će se prije svega djelatnošću javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Osim Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Memorandum će s hrvatske strane potpisati Hrvatske vode, Vodovod i kanalizacija Karlovac, Hrvatska grupacija vodovoda i kanalizacije, Veleučilište u Karlovcu i Hrvatsko društvo za zaštitu voda.

Ovim povodom u Karlovac danas stiže potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić, koji će nakon završetka konferencije krenuti za Cetingrad gdje će potpisati ugovor o sufinanciranju razvoja komunalne i socijalne infrastrukture vrijedan ukupno milijun kuna.

Konferencija u Karlovcu počinje u 9 sati u restoranu Kristal.