KABA

Sajam u Varaždinu bez lovaca KA-županije

VARAŽDIN – Grad Varaždin i ove je godine domaćin Međunarodnog sajma “Lov, ribolov, priroda, turizam” koji se održava od petka, 7. do nedjelje 9. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani uz rijeku Dravu.

Sajam se priređuje od 1996. godine i izrastao je u najznačajniju i središnju hrvatsku manifestaciju u ovoj oblasti. To potvrđuje kontinuirani rast i činjenica da je danas već više od dvije stotine izlagača s gotovo svih strana svijeta pronašlo svoj interes za nastup i predstavljanje. Sajam u Varaždinu svih je ovih godina bio mjesto upoznavanja s novostima u ponudi opreme za lov i ribolov, ali isto tako i mjesto povoljne kupnje opreme i pribora brojnih domaćih i inozemnih proizvođača. Izložbeni program sajma svake je godine popraćen nizom aktivnosti edukativnog i zabavnog karaktera te lovnim natjecanjima.

Lovački savez Karlovačke županije nije do sada, a neće niti ove godine imati svoj izložbeni prostor, ali se očekuje nastup nekoliko individulanih proizvođača lovne opreme, potvrdio je predsjednik Saveza Vinko Pavlić. Bit će i individualnih posjeta sajmu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vinko_1.mp3}

Sastavni dio sajmenih programa su stručna predavanja, okrugli stolovi, izložbe, demonstracije i edukativne radionice s ciljem popularizacije ovih sve zanimljivijih i atraktivnijih sportskih i turističkih grana. A u nedjelju će biti natjecanje lovaca u streljaštvu u takozvanoj disciplini “parkur” u kojoj će nastupiti i reprezentacija Lovačkog saveza Karlovačke županije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vinko_2.mp3}

Kao i prethodnih godina, u okviru 16. Međunarodnog sajma lova, ribolova, prirode i turizma u Varaždinu će trajati i 5. priredba “Priroda i zdravlje”. A kako je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 2011. proglasila Međunarodnom godinom šuma s ciljem podizanja svijesti o njihovom očuvanju i održivom razvoju, tijekom sajamske priredbe posebno će se i to obilježiti.

Ples