hsp_dr_2

KARLOVAC – Nebriga gradskih vlasti za Gradsku četvrt Baniju bila je tema konferencije za tisak Hrvatske stranke prava doktor Ante Starčević. Predsjednik Podružnice stranke Mihovil Stanišić ukazao je na neke probleme na Baniji te istaknuo kako je Vijeće ove gradske četvrti na više načina pokušalo pronaći modele suradnje s gradskom upravom ali se uvijek nailazilo na zid.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/stanisic_1.mp3}

Nebrigu gradske uprave ilustrirao je nizom primjera, od opraštanja i otpisivanja plaćanja komunalne naknade tvrtki Centrogradnja, prometnim rješenjima na Baniji kao i nebrizi za stanovnike koji žive uz deponij na Ilovcu. Stanišić je naveo i primjer proizvođača mlijeka koji živi na adresi Banija 138. Poljoprivrednik je rješenje za preseljenje u ruralni dio grada kako bi nastavio proizvodnju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/stanisic_2.mp3}

Predsjednik podružnice karlovačkih starčevićanaca Mihovil Stanišić kazao je kako će stranka ponovo predložiti Vijeću Gradske četvrti proveđenje ankete među građanima koliko su zadovoljni funkcioniranjem gradske uprave, vide li rješenja i koji je način da se napokon svedu čisti računi između Gradske uprave i Gradske četvrti. Rekao je i kako se ne bježi ni od toga da budu i inicijatori razdruživanja Gradske četvrti Banija od grada Karlovca.

Inače, HSP dr. Ante Starčević na parlamentarne izbore u sedmoj izbornoj jedinici izaći će u koaliciji sa Hrvatskom čistom strankom prava. Prilikom sastavljanja lista vodit će računa da na njima budu mlađe osobe i žene.

Na tiskovnoj konferenciji je dopredsjednik Podružnice Ivan Majurec upoznao je razmišljanjima o uređenju nekadašnjeg spomenika žrtvama fašističkog terora u Šancu kojega je nazvao “išaranim zidom”. Ponudit će kako ga urediti te predložio da se uz postojeće upisane godine doda i 1991. te da spomenk bude i u spomen na žrtve totalitarnog režima. A na zidu Glazbene škole nedaleko od spomenika je i sunčani sat ali je zbog otpale boje derutan. Njegovo uređenje ne bi puno koštalo, kaže Majurec.