KABA

Prva sjednica Gradskog vijeća nakon ljetne pauze

KARLOVAC – Prvi puta nakon ljetne stanke održana je danas sjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca.

Iako je vijećnike tijekom sjednice očekivalo tridesetak točaka dnevnog reda, prije službenog dijela, kao i uvijek, održan je aktualni sat u kojem su vijećnici postavljali pitanja ili davali prijedloge i sugestije u vezi nekih pitanja koja muče Karlovčane. Tako je ono što već godinama čekaju Turanjci, vrtić Turanj. U tom kvartu mališani i roditelji nestrpljivo očekuju otvaranje vrtića koji je izgrađen, ali još nije opremljen. Ali, kako je danas potvrdio gradski pročelnik Nikola Rogoz, njihovu čekanju bi mogao doći kraj, jer vrtić je gotovo u potpunosti opremljen.

Sutra stiže kuhinja, a oprema soba je već pri kraju. Postavljena su sjenila na prozore, stigle su stolice, stolovi i kutići, a nabavljene su i didaktičke igračke. Sva oprema za novi karlovački vrtić koštala je oko milijun i sto tisuća kuna.

grad_sjednica2

Na pitanje SDP-ovog vijećnika Josipa Benčića zašto je Zelenilo kosilo i zelenu površinu u Grabriku koja je u vlasništvu tvrtke Centar gradnja, koja je tamo trebala graditi stambeno-poslovni objekt, gradonačelnik Damir Jelić je odgovorio da je zbog ovakvih propusta vrijeme da grad izradi katastar. Kako je pojasnio gradonačelnik, evidentno je da je Zelenilo kosilo nešto što nije trebalo ili smjelo, ali da bi se izbjegli ovakvi problemi potrebno je što prije izraditi katastar.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zelenilo.mp3}

Na sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu se danas našao izvještaj o izvršenju Proračuna za 2011. godinu, kao i izvještaj o radu gradonačelnika u prvih šest mjeseci.