noc_muzeja_i

KARLOVAC – Nizom aktivnosti danas će u Karlovcu biti obilježen završetak Dječjeg tjedna.

Gradski muzej djeci i mladima do 18 godina danas daruje besplatan ulaz u Muzej do 16 sati. U 9, 10 i 12 sati bit će organizirana stručna vodstva kroz stalni postav i igranje edukativne nagradne igre Muzejska pitalica za djecu od 7 do 10 godina.

Učenici OŠ Grabrik danas će pak prezentirati društvenu i edukativnu igru „Povijest Karlovca”, koja je prijavljena na javni poziv za nove suvenire grada Karlovca, kojeg je raspisala Turistička zajednica Karlovac. U OŠ Dragojla Jarnević organiziran je književni susret učenika i književnika Igora Demetera, kao i radionica „Čitajmo dječje pjesnike”.
U OŠ Rečica održat će se literarna i likovna radionica na temu „Ljubav djeci prije svega” i „Odrasli, čujte naše mišljenje”. Tom radionicom ujedno će započeti rad Dječjeg foruma Korabljica, Društva naša djeca Rečica – Zamršje.
Radionice se danas održavaju i u OŠ Banija, gdje će djeca izrađivati afričke ogrlice od papira i oslikavati prostor ispred škole.

Dječji vrtić Karlovac također nastavlja s aktivnostima u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna. Tako će djeca iz vrtića Gaza danas posjetiti Taekwondo klub Banija, dok će se djeca iz vrtića Grabrik družiti s roniocima Ronilačkog kluba Karlovac.

U obilježavanje tjedna posvećenog djeci uključio se i Kinoklub Karlovac, koji u svojim prostorijama danas organizira projekciju filma “Družba Pere Kvržice” za učenike Osnovne škole Dragojla Jarnević.