muzej_djeca

KARLOVAC – Cijeli ovaj tjedan bio je u znaku djece. Od ponedjeljka do petka diljem Hrvatske, pa tako i u Karlovcu, obilježen je Dječji tjedan pod geslom “Ljubav djeci prije svega”. Dječjim tjednom nastoji se skrenuti pozornost šire društvene javnosti, prije svega odraslih i onih koji donose odluke u korist djece, na ostvarivanje njihovih prava i potreba.

Tjedan posvećen djeci u Karlovcu je započeo okupljanjem predškolaca i učenika osnovnih škola na Trgu bana Jelačića, gdje su djecu posjetili gradonačelnik Damir Jelić i njegova zamjenica Marina Kolaković.
Zanimljive aktivnosti poput brojnih kreativnih radionica, predavanja, predstava, projekcija, druženja s književnicima, sportašima i ostalim zanimljivim osobama i slične aktivnosti nastavile su se tijekom cijelog tjedna.

Tako je za osnovce i srednjoškolce danas organiziran besplatan ulaz u Gradskom muzeju Karlovac, kao i stručno vodstvo kroz stalni postav muzeja, ispričala je ravnateljica muzeja Hrvojka Božić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/muzej_1.mp3}

Iako danas završava Dječji tjedan, Gradski muzej nastavlja sa zanimljivim radionicama za najmlađe. Tako će od idućeg tjedna započeti zanimljiva arheološka radionica, koju je najavila ravnateljica.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/muzej_2.mp3}

muzej_arheolozi

Iako su manifestacije poput Dječjeg tjedna korisne jer skreću pozornost javnosti na određenu problematiku, u ovom slučaju prava i potreba djece, važno je reći da se radi o osjetljivoj temi o kojoj bi odrasli, pogotovo oni koji imaju djecu, te oni čije su profesije vezane uz najmlađe, trebali razmišljati svakoga dana u godini.