hsp_tiskovna

KARLOVAC – U predizbornoj kampanji u koju HSP dR. Ante Starčević ide zajedno sa Hrvatskom čistom strankom prava pozornost će biti na ekonomskom razvoju Hrvatske s posebnim naglaskom na razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva jer su to stupovi društva.

To je istaknula predsjednica stranke Ruža Tomašić na sinoć održanom skupu u Karlovcu. Dodala je kako se zbog visokih davanja državi mnogi obrti zatvaraju. Država bi obrtništvu trebala biti partner a ne ugnjetavač, ustvrdila je Tomašić.
 

Kada ljudi dođu na vlast trebaju znati da nisu vlasnici Hrvatske nego smo ih mi postavili da rade za nas – oni su neka vrsta menadžera i trebaju biti partneri s narodom, naglasila je Tomašić i pojasnila da će starčevićanci, budu li nakon izbora sudjelovali u vlasti, biti prvi koji će stegnuti remen i transparentno pokazati kako to činiti. Primjer nalazi u saborskim plaćama koje ne trebaju biti veće od 10 tisuća kuna.
 

 Potencijalnim biračima obratio se i potpredsjednik stranke povjesničar doktor Ivan Tepeš. Ustvrdio je kako Karlovac ima razvojnih mogućnosti ali ih dovoljno ne koristi, kao primjerice blizinu Zagreba. Zato misli kako je potrebna veća sprega lokalne uprave i državne razine. Primjer je našao u ruševnom hotelu Korani s jedne i manjku smještajnih kapaciteta u glavnom gradu Hrvatske, s druge strane.

Tepeš je u nastavku kazao kako će osobno obrađivati visoko obrazovanje i školstvo općenito, jer smatra kako u Hrvatskoj nema jasne strategije obrazovanja – ona ne zna koliko joj godišnje treba pravnika, ekonomista, povjesničara, zidara, keramičara ili poljoprivrednika. Najproduktivniji dio društva su mladi, ali oni nažalost čine i najveći broj nezaposlenih, zaključio je.