solidarnost_na_djelu_3

KARLOVAC – Zbog velikog odaziva i interesa građana, Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac produžit će za još dva dana svoju akciju „Solidarnost na djelu”. Tako građani koji žele donirati odjeću i obuću to mogu učiniti još danas i sutra, a donacije će se primati od 8 do 14 sati u prostorijama Crvenog križa u Smičiklasovoj ulici 25.

solidarnost_na_djelu_1

Tijekom proteklog tjedna u akciji “Solidarnost na djelu” prikupljeno je više od tonu odjeće, a također je prodano 2.342 bonova zahvalnosti po pet kuna, tako da je prikupljeno i 11.710 kuna. Naime, uz odjeću i stvari koje građanima više ne trebaju, u akciji građani mogu sudjelovati i novčanim prilozima. Cilj akcije je prikupljanje odjeće, obuće i novčanih sredstava za građane i učenike slabijeg imovnog stanja.

Osim u Crvenom križu, akcija će danas biti održana i na trgu na gradskoj tržnici i to od 7 do 10 sati.

solidarnost_na_djelu_2

Osoba kojima je pomoć uistinu potrebna u Karlovcu i Karlovačkoj županiji sve je više. U našoj županiji, prema podacima Centra za socijalnu skrb, stalnu novčanu pomoć primaju 6.643 osobe, što je gotovo 5 posto ukupnog stanovništva naše županije.


Karlovačka županija na trećem je mjestu po broju primatelja socijalne pomoći u odnosu na broj stanovnika. Stanje je gore samo u Međimurskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a za usporedbu, udio primatelja stalne socijalne pomoći na državnom nivou iznosi nešto više od 2 posto, što je dvostruko manje nego u Karlovačkoj županiji.


Budući da se upravo na današnji datum obilježava Svjetski dan borbe protiv siromaštva, ukoliko se još niste priključili akciji Crvenog križa, a imate mogućnosti, neka vam to bude poticaj da to svakako učinite još danas ili najkasnije sutra, do kada traje akcija “Solidarnost na djelu”.