cacib1

Goveđa pisanica Wellington

Specijalitet engleske kuhinje

Sastojci:

1 kg goveđe pisanice
1 žlica senfa
100 g ulja
2 glavice luka
50 g maslaca
300 g gljiva
150 g kiselih krastavaca
2 vezice peršina
3 jaja
500 g lisnatog tijesta
sol
papar

Opis:

Pisanicu posoliti, popapriti, premazati senfom i popeći u vrelom ulju. Izvaditi je i ostaviti da se ohladi. Ulje u kojem se pisanica pekla procijediti u posebnu posudu i dodati sjeckani luk. Pržiti ga dok ne zažuti, a zatim dodati maslac, oprane, očišćene i narezane gljive i kisele krastavce. Posoliti, popapriti i posuti sitno sjeckanim peršinom. Promiješati, pa pirjati na tihoj vatri 10 minuta. Maknuti s vatre, dodati 2 jaja i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi. Pečenu pisanicu namazati s gornje strane pripremljenom smjesom. Lisnato tijesto rastanjiti na veličinu pisanice, pa premazanu pisanicu zaviti u tijesto. Tijesto sa svih strana premazati istučenim jajem. Peći u limu u zagrijanoj pećnici na 250 ºC, oko 20-25 minuta. Ako je vatra suviše jaka, smanjiti je. Pisanica mora ostati krvava i sočna.

IZVOR: www.gastronaut.hr