Mosquito_1

KARLOVAC Ovo je zvuk Mosquita, uređaja kojemu je glavni zadatak rastjerivanje mladih vandala.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mosquito.mp3}

Naime, Mosquito ili Komarac je sirena upozorenja koja iritantno pišti, a koju čuju samo osobe mlađe od 25 godina. Najčešće se postavlja na području gdje se okupljaju mladi ljudi, kao dvorišta škola i vrtića, te dječja igrališta i to u noćnim satima. Ovaj uređaj predstavljen je danas i predstavnicima karlovačke Gradske uprave, a naš grad bi se, ako se tako u Gradu odluče, mogao naći među prvim gradovima u Hrvatskoj koji će postaviti ovakav uređaj kako bi zaštitio javne površine i zgrade od vandala.

Gdje se sve može ovaj uređaj primjeniti ispričao je Davor Šeler iz tvrtke Alarmedia, koja se bavi distribucijom sigurnosne opreme.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mosquito_2.mp3}

 Antivandalska sirena košta 7.500 tisuća, a prema riječima gradskog pročelnika Nikole Rogoza, da li će Grad uopće kupiti koji od uređaja odlučit će se nakon konzultacije s predstavnicima policije, te Savjetom mladih.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mosquito_3.mp3}

Budući da će ovakav uređaj najvjerojatnije izazvati mnoga negodovanja među mladima, pročelnik Goran Jakšić je istaknuo kako nije cilj tjerati mlade ljude s određenih lokacija u gradu, već je bitnije pronaći mjesto na kojem bi se mladi mogli okupljati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Mosquito/*{/rokbox}