KABA

Foginovom nagrada za najbolju kontinentalnu plažu

ŠIBENIK, KARLOVAC – Foginovo kupalište dobilo je Zeleni cvijet u kategoriji pojedinačnih elemenata za – javnu plažu u sklopu akcije Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice. Nagrada je dodjeljena sinoć u Šibeniku, a osim nagrada u pojedinačnim elementima dodjeljivane su i nagrade za druga i treća mjesta u kategoriji mjesta kao cjeline – Zeleni i Plavi cvijet, te nagrade u organizaciji HRT-a i HTV-a pod nazivom Turistički cvijet.

Danas će pak u sklopu iste akcije biti dodjeljenje nagrade za prva mjesta u kategoriji mjesta – Zeleni i Plavi cvijet, te Turistički cvijet.

Podsjetimo da je Karlovac ponosni vlasnik prošlogodišnje nagrade Zeleni cvijet za najuređeniji kontinentalni grad u kategoriji mjesta preko 30.000 stanovnika. Prema pravilniku Hrvatske turističke zajednice, Karlovac se stoga naredne dvije godine ne može kandidirati u ovoj kategoriji te je zato Turistička zajednica grada Karlovca kandidirala pojedinačne elemente, među kojima i Foginovo kupalište koje je sinoć dobilo vrijedno priznanje za najbolju javnu plažu na kontinentu. Nagradu je u ime Grada Karlovca preuzela dogradonačelnica Marina Kolaković.

Na sinoćnjoj nagradi priznanje je dobio i kamp Slapić, kojega je Hrvatski autoklub ocjenio najboljim kampom.