KABA

Karlovačko Veleučilište spremno za Europu

KARLOVAC – U okviru Europskog tjedna regija i gradova na karlovačkom Veleučilištu se danas održava konferencija “Europa 2020, veza između visokog obrazovanja i biznisa”.

Europski tjedan regija i gradova već devet godina organizira Uprava za regionalnu politiku Europske komisije i odbor regija. Uz današnju konferenciju u Karlovcu, tijekom tri mjeseca bit će održano 250 lokalnih događanja, čija je svrha približiti Europu regijama i gradovima pomoću debata i konferencija.

Na današnjoj konferenciji će biti predstavljeni primjeri uspješne implementacije projekata s europskim partnerima. Glavni cilj je prezentacija novih i poboljšanih načina suradnje između svih sudionika obrazovnog i gospodarskog sektora.

veleuciliste_konferencija

Karlovačko Veleučilište odavno troši sredstva Europske unije za neke projekte koji su bitni za budućnost Veleučilišta i njegove studente, ispričao je dekan Branko Wasserbauer.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/wasserbauer_1.mp3}

Jedan od projekata Veleučilišta koji je sufinanciran sredstvima Europske unije je projekt pod nazivom INTREPID. Projekt „Inovacija, razmjena tehnologije, istraživanje, omogućavanje, infrastruktura i razvoj”, koji traje do travnja iduće godine vrijedan je nešto više od milijun eura. Europska unija projekt sufinancira s gotovo 740 tisuća eura, a bit će uređen i opremljen strojarski laboratorij opremom visoke tehnološke razine.