KABA

DJ MARY

DJ MARY


(Audiometric Rec./Soul Industries – ZG)


www.djmary.com

 

 

Dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su DJ-a koji danas na Zagrebačkoj sceni uživa veliku popularnost. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira techno pravca u Zagrebu. Njegovi prvi dodiri s elektronskom glazbom krenuli su s Kraftwerkovim albumom “Man Machine” koji ga je prilično impresionirao, zatim Jean-Michel Jarre, new wave techno-pop scena s bendovima Human League, Depeche Mode, Soft Cell, Visage, Ultravox, Japan, Blancmange,..

 

Karijeru DJ-a započeo je ‘89/’90 u klubu KSET, gdje je puštao razne stilove elektronske glazbe s miješanjem tada vrlo utjecajnog industrijskog sounda i dosta ondašnje nove EBM produkcije (Nitzer Ebb, Front 242, Ministry,….), te kasnije New Beat i Acid House scene..
S dolaskom techna 90’-ih Mary sebe nalazi u njemu te ga odmah prihvaća, što je i logičan slijed poslije navedenog EBM & industrijskog sounda. Dobar glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi osamdesetih i devedesetih donio je dobru podlogu za ovo što danas radi. I sva ta atmosfera prije spomenute glazbe može se naći u njegovim današnjim setovima, uvijek se trudi prezentirati glazbu koja ima dušu, ponekad hipnotičku, ponekad snažnu ali uvijek plesnu i groovy. Tehnička umješnost i sposobnost rezultirali su odličnim tematsko-glazbenim techno-house setovima po kojima je Mary poznat. Izdavao je ploče za labelove kao Pornographic, BTrax, Choice, Patterns Special, Techhead, Northwest Dynamics, Amazone, Work Hard Play Hard te na svojem prvom techno labelu Soul Access.

U zadnje vrijeme od 4-5 godina orijentirao se na tech-house i deep-house sound, a ima i nekoliko izdanja (Behaviors Rec./Soul Industries Rec.). Ujedno je 2008. otvorio i novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu (www.audiometric-records.com) na kojem također ima nekoliko svojih remixova te nadolazećih izdanja.

 

Uspješno je izgradio reputaciju kao jedan od zanimljivijih hrvatskih artista svirajući pored mnogih dj-a na party-ima kako u Hrvatskoj tako i u mnogo europskih gradova, kao što su BELGIJA Rave Nation (Antwerpen), We Love Fridays (Pecq), FRANCUSKA Automatik (Paris), BTrax (Paris), Sweetpeak (Paris), Gonzosmile (Paris), MF System (Paris), In Your Face (Dijon), Risk (Dijon), Sub Bass (Metz), Tek in France (Amneville-Les-Thermes), Generation Electronik (Marseille), TGP (Saint-Omer), ITALIJA i Robot (Torino), NIZOZEMSKA Technoscope (Amsterdam), Interparty (Amsterdam), Dehumanized (Nijmegen), ŠVICARSKA Sputnik (Zürich/Künten), NJEMAČKA Sputnik (Lahr), SLOVAČKA Stereodrome (Bratislava), ČEŠKA Connect Yourself (Prag), Paradox (Prag), Enter 2001 (Brno), AUSTRIJA Gazometer (Vienna), Electronic Moves (Linz), Gimmik (Knittelfeld), MAKEDONIJA UFO (Skopje), TURSKA Technodays (Istanbul), itd..

 

Danas Mary ima zavidnu karijeru kao DJ/Producent, i jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je imao prvi svoj Label (sa izdavanjem ploča) i koji je napravio proboj prema van. Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Vienna, Zurich, Beograd samo su neka od mjesta gdje Mary učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja CRO scenu u pravom svjetlu. 2011 se očekuje i nastup u Japanu kao vrhunac dj karijere!

 

 

U ovotjednoj dvosatnoj emisiji NEMA SPAVANJA koja će biti emitirana u petak od 22:00, a repriza u subotu od 23:00 sata moći ćete poslušati dva seta DJ MARY-a zvana Deep Vibes & Deep Senses. Emisiju je kao i uvijek za vas pripremio Luka Sertić – Uminal

 

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/mary/*{/rokbox}

 


Ples