nagrade_2011

KARLOVAC – “Ove nagrade nisu nam došle same po sebi, one su odraz promišljanja gradske uprave i vrijednih poduzetnika koji ulažu u turizam” – istaknula je karlovačka dogradonačelnica Marina Kolaković, predstavljajući danas novinarima nagrade koje je Karlovac osvojio na prošlotjednim Danima hrvatskog turizma u Šibeniku.

Podsjetimo, budući da je lani osvojio prestižnu nagradu Zeleni cvijet za najuređeniji kontinentalni grad u Hrvatskoj, ove se godine Karlovac nije smio natjecati u kategoriji ukupne uređenosti, već su za nagrade Hrvatske turističke zajednice kandidirani pojedinačni elementi, i to u pet kategorija. Ni ove godine uspjeh nije izostao, već je Foginovo kupalište osvojilo Zeleni cvijet za najuređeniju javnu plažu u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a nagrađen je ponovo i Hotel Korana Srakovčić, čijem je vlasniku Ivanu Srakovčiću pripalo priznanje za životno djelo i najbolji doprinos hrvatskom turizmu.

Dogradonačelnica je ispričala kakvi su prvi dojmovi nakon povratka iz Šibenika i kako je zadovoljna ovogodišnjim uspjehom Karlovca.
{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nagrade_1.mp3}

Ujedno je danas gradonačelnik Damir Jelić predstavio nedavno osvojenu Povelju za osobni doprinos razvoju i promociji turizma grada Karlovca, koju mu je uručila Europska federacija turističkih novinara, te nagradu “ZLATNI INTERSTAS” za doprinos razvoju turizma, koja mu je dodijeljena kao predsjedniku Vijeća Turističke zajednice Grada Karlovca na Međunarodnoj smotri turizma u Solinu.
Obje ove međunarodne nagrade u naš su grad stigle po prvi puta, a Jelić je otkrio čemu zahvaljuje ulazak Karlovca u međunodni klub zaslužnih za turizam.
{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nagrade_2.mp3}

“Sve ove nagrade svjedoče da je put kojim smo krenuli dobar i da njime treba nastaviti”, zaključio je Jelić, dodavši kako upravo zato gradska uprava trenutno radi na nekoliko projekata čiji je zajednički cilj proširiti turističku ponudu uz Koranu.

S tim ciljem traži se privatni investitor koji bi bio zainteresiran za zakup lokacije nesuđenog auto-kampa na desnoj obali rijeke. Budući da za sada nitko nije iskazao interes za ulaganje u tu lokaciju, planira se ponavljanje javnog poziva, a ako ni tada ne bude zainteresiranih, u gradskoj upravi spremni su sami krenuti u ovaj projekt i prenamjeniti nedovršenu građevinu uz Koranu za potrebe građana.

Jelić je također još jednom istaknuo da se nada skorom rješenju dugogodišnjeg problema devastiranog hotela “Korana”, za kojega je trenutno u tijeku ponovna procjena vrijednosti, nakon čega će uslijediti još jedna javna dražba. Nada se da će hotel tada konačno dobiti novog vlasnika, jer time bi, ističe, bilo riješeno i pitanje karlovačkog bazena. “Da smo prije nekoliko godina krenuli s izgradnjom bazena, sada bi gradski proračun bio blizu bankrota. U ovom trenutku nemamo mogućnosti ići u takvu investiciju, no rješenje bi bio zatvoreni bazen u sklopu hotela, kojime bi se mogli koristiti svi građani, a ne samo gosti hotela”, poručio je gradonačelnik.

Među projektima koji bi trebali pridonijeti daljnjem razvoju ovog dijela grada nalazi se i projekt “Dva ušća”, koji obuhvaća uređenje obala od ušća Mrežnice u Koranu na Turnju, do ušća Korane u Kupu. Kao mogućnost je spomenuta i izgradnja male hidroelektrane na mjestu turbine kod koranskog slapa, no prije eventualnog ulaska u taj projekt Jelić je najavio obavezne razgovore s ekološim udrugama.