hurts_naslovnica

Jedna od najpopularnijih grupa iz Velike Britanije nastupila je sinoć u Boćarskom domu u Zagrebu.

Britanski synthpop duo iz Manchestera čine pjevač Theo Hutchcraft i synth player ili svirač klavijatura Adam Anderson.
Ovaj mladi band je početkom 2010. odradio svoj prvi javni nastup, a početkom rujna iste godine objavljen je njihov debut album “Happiness”.
Već po objavljivanju prvog singla “Wonderful Life” proglašeni su novim britanskim nadama, a ove godine proglašeni su glazbenom grupom 2011.
Predgrupe Hurtsima bili su odlični Nipplepeople, domaći electro-pop duo iz Zagreba i simpatični britanski indie pop rock bend The Heartbreaks.

Hurtsi koji su svojim hrvatskim obožavateljima ponudili gotovo sve skladbe sa svog prvog albuma napunili su Boćarski dom do posljednjeg mjesta. Uz odlične plesačice i njihovu već poznatu genijalnu koreografiju, frontman Theo je nekoliko puta u publiku bacao bijele ruže.

Prije nego su nastali Hurts, Theo i Adam bili su članovi bendova Bureau i Daggers. Na izletu u Italiji otkrili su “disco-lento” (spori disco) u kojem su pronašli uporište za svoju strogu i modernu estetiku – i tako su rođeni Hurtsi. Glazbeno su orijentirani na melankolični electro pop 80-tih. Iako postoje relativno kratko njihove pjesme doživjele su već podosta remixeva poznatih producenata, kao što su Arthur Baker i Mantronix.

Skladbu Devotion s albuma „Happiness” Hurtsi su snimili s jednom od najvećih pop zvijezda Kylie Minogue. U jednom intervjuu frontman Theo Hutchcraft je ispričao kako su uspjeli dobiti Kylie da otpjeva dio pjesme s njima. Kazao je kako je cijeli njihov album o ženama, ali da im je falio upravo ženski glas koji bi ih spasio i upotpunio album. Budući da su veliki obožavatelji Kylie i njezine glazbe, skupili su svu hrabrost i upitali je da li bi htjela surađivati s njima i otpjevati s njima pjesmu. Kylie je, naravno, odmah pristala i tako je nastala pjesma Devotion.

Hurtsi su poznati i po svom modnom stilu. Naime, oni izborom odjeće i frizurama odudaraju od trenutnih modnih hitova na svjetskoj glazbenoj sceni. Theo i Adam na koncertima, ali i bilo kakvih javnim pojavljivanjima pojavljuju se u odijelima, bijelim košuljicama i tregerima. Kratke kose zalizane su im na stranu, tako da izledaju kao da su stigli iz prve polovice prošlog stoljeća. Koliko glazbom, pažnju privlače i izgledom, tako da njihove svirke većinom posjećuju djevojke i žene. Tako je bilo i sinoć u Zagrebu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/hurts/*{/rokbox}

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=eAWvNPr6r7k}