ladvenjak_1

LADVENJAK – Učenike i nastavnike područne osnovne škole u Ladvenjku i ove će godine, uoči svjetskog Dana štednje, posjetili predstavnici „Karlovačke banke”. Po običaju, doći će sa poklonima namjenjenim učenicima za nastavu. Susret učenika i nastavnika škole u Ladvenjku i predstavnika Karlovačke banke bit će u petak.

Tako će se ponovo nastaviti akcija u kojoj karlovačke tvrtke pomažu siromašne škole. A prije 41 godinu ondašnja tvrtka “Radio Karlovac i Karlovački tjednik” pokrenula je akciju pod nazivom „Radne organizacije – pokrovitelji škola”. Namjera je bila upravo humanitarnog značaja – u skladu s mogućnostima pomoći osnovne i područne škole, većinom u ruralnim sredinama, koje zbog slabijeg materijalnog statusa, nisu bile u mogućnosti same nabaviti suvremenija učila.

Nažalost, mnoge ondašnje radne organizacije – danas poduzeća ili tvrtke – propale su i više ne postoje, mnoge od njih su u privatnim rukama, pa su zaboravile na ovu humanu akcija koja je za cilj imala pomoći malim i siromašnim školama. Jedino “Karlovačka banka” njeguje ovu tradiciju još od davne 1970. godine.

Iz banke najavljuju kako će u petak prigodne poklone predati predstavnici ove institucije na čelu sa Marijanom Begedinom, direktorom Sektora građana u njoj.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/begedin_1.mp3}

Što će to bankari predati đacima i učiteljima područne škole u Ladvenjku za sada ne otkrivaju, ali je sigurno da je riječ o korisnim poklonima koji će, uz 31. listopada Dan štednje, razveseliti najmlađe korisnike. Radosni su bili i lani, kada je snimljen naslovni foto.