KABA

Poduzetnici u Cetingradu učili kako pokrenuti biznis

CETINGRAD – U okviru programa “Poduzetničke potporne institucije za 2011. godinu” Ministarstva gospodarstva sinoć je u općinskoj vijećnici u Cetingradu održano predavanje o poduzetništvu pod nazivom „Kako pokrenuti i voditi vlastiti posao?”.

Na predavanje na koje su se odazvali predstavnici poslovnog sektora s područja Cetingrada koji su već organizirani kao obrti, poduzeća i obiteljska poljoprivredna gospodarstva došli su i mladi zainteresirani za rješavanje svog poslovnog statusa.

Kao i na dosadašnjim predavanjima predstavnici Razvojne agencije Karlovačke županije Karla i tvrtke Klarena iz Karlovca koji sudjeluju u provedbi ovog projekta upoznali su posjetitelje s organizacijskim oblicima poslovnog organiziranja, novostima u otvaranju samostalne poslovne djelatnosti i s mogućnostima financiranja poduzetnika i institucija iz EU fondova. Posebno je istaknuta mogućnost edukacije mladih visoko obrazovanih osoba s područja Cetingrada za pripremu projektnih prijedloga po metodologiji PCM-a.

Općina Cetingrad je nakon Vojnića, Rakovice, Plaškog, Saborskog, Josipdola i Ribnika sedma jedinica lokalne samouprave u kojoj je održano predavanje o poduzetništvu i EU fondovima. U planu je održavanje još pet sličnih predavanja.