KABA

Karlovačka banka darivala školu Ladvenjak

LADVENJAK – Učenike i njihove roditelje te nastavnike područne osnovne škole Ladvenjak prije podne su posjetili predstavnici „Karlovačke banke”. I ovoga puta donijeli su poklone – višenamjenski uredski stroj za faksiranje, kopiranje i skeniranje ali i nekoliko vrsta sportskih lopti.

Tako je nastavljena akcija koju je prije 41 godinu pokrenula ondašnja tvrtka “Karlovački tjednik i Radio Karlovac” pod nazivom „Radne organizacije – pokrovitelji škola”. Namjera akcije bila je upravo humanitarnog značaja – u skladu s mogućnostima pomoći osnovne i područne škole, većinom u ruralnim sredinama, koje zbog slabijeg materijalnog statusa, nisu bile u mogućnosti same nabaviti suvremenija učila. Nažalost, mnoge ondašnje radne organizacije – danas poduzeća ili tvrtke – propale su i više ne postoje, mnoge od njih su u privatnim rukama pa su zaboravile na ovu humanu akciju koja je za cilj imala pomoći malim i siromašnim školama. Jedino “Karlovačka banka” njeguje ovu tradiciju još od davne 1970. godine, kazao je predajući poklone Marijan Begedin direktor Sektora građana Karlovačke banke.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poklon_1.mp3}

Dodao je kako će ova novčarska kuća i dalje pomagati područnu školu u Ladvenjku, naravno bude li u njoj đaka. Već je najavio i posjet sljedeće godine, naravno uz Svjetski dan štednje kao što je bio i današnji.

Uime đaka i učitelja na donaciji je zahvalila pedagoginja škole Davorka Čačković te pozdravila, kako je kazala, uvijek drage goste iz Karlovačke banke.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poklon_2.mp3}

Za goste su učenici područne osnovne škole Ladvenjak priredili prigodan program o temi štednje.

poklon_2

 

poklon_3