KABA

Nazorova puštena u promet; najzaslužnijima medalje gradonačelnika

KARLOVAC – Karlovački gradonačelnik Damir Jelić danas je svečano pustio promet kroz rekonstruiranu Nazorovu ulicu. Radovi oko obnove kolektora u ovoj ulici trajali su oko četiri mjeseca, a potakli su i veliko zanimanje javnosti zbog akcije Ekološke udruge Eko Pan i Građanske inicijative za spas platana koji su se protivili rušenju stoljetnog drvoreda. Nakon brojnih sastanaka, pisama i peticije građani su uspjeli spasiti platane, koje su u prvom planu obnove ulice trebale biti srušene i zamijenjene drugom vrstom drveća.

nazorova_02

Gradonačelnik Jelić je izrazio zadovoljstvo završetkom radova u centru grada, ali i na rješenje problema očuvanja platana.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nazorova_1.mp3}

Upravo zbog zalaganja koje je doprinijelo kvalitetnom završetku ovog projekta gradonačelnik je nagradio najzaslužnije. Medalje gradonačelnika su dobili Ekološko društvo Eko Pan, arhitekt Davor Petračić, profesor doktor Antun Alegro i voditeljica radova Maja Jegeš.
U ime dobitnika zahvalio se predstavnik Eko Pana Denis Frančišković, istaknuvši da je ovo nagrada Karlovčanima koji su zajedničkim snagama uspjeli spasiti drvored u središtu grada.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nazorova_2.mp3}

Dobitnici gradonačelnikovih medalja su predložili da nagrade budu izložene zajedno na jednom mjestu gdje će ih Karlovčani moći vidjeti i prisjetiti se kako su došli do zajedničkog cilja.

nazorova_03