KABA

Zelenilo i danas uređuje groblja

KARLOVAC – Na 24 groblja kojima upravlja karlovačko Zelenilo doslovce se od ranoga jutra radi na uređenjima, posebice na Jamadolu i Dubovcu. Direktor te gradske tvrtke Stjepan Turković pred gradonačelnikom Damirom Jelićem i novinarima kazao je kako radnici jutros od 3 sata rade na uređenju dubovačkog ali i drugih grobalja.

Trava na dubovačkom groblju ove se godine kosila šest, a na ostalim počivalištima pet puta. To je standard koji bi trebali zadržati i u budućnosti, kazao je Turković, i dodao kako će se do kraja današnjeg dana ali i sutra na blagdan Svih Svetih raditi i dežurati na grobljima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/groblje_1.mp3}


Minulog vikenda počele su gužve prema grobljima pa treba obratiti pozornost i na posebnu regulaciju prometa koja je već uspostavljena. Po ustaljenoj praksi jednosmjeran je promet Primorskom, ali i u nekim ulicama ka ostalim grobljima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/groblje_2.mp3}

Karlovački Autotransport prilagodio je i autobusne linije građanima koji će danas i sutra posjetiti groblja. Posebne autobusne linije voze prema Jamadolu i Hrnetiću.

Gradonačelnik Jelić posebno je zahvalio svim djelatnicima Zelenila na trudu uloženom u uređenje grobalja ali i pozvao sugrađane da se sjete i onih koji su poginuli u Domovinskom ratu, jer je to sjećanje koje nas krijepi u novim moralnim dostignućima. Poručio je i mladima da pronađu vremena da u miru dođu na ova mjesta jer se upravo u miru mogu čuti neki glasovi koji se inače ne čuju. A na grobljima se može doznati i nešo o povijesti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/groblje_3.mp3}

I za kraj podatak kako su i danas, dan uoči blagdana Svih Svetih, radnici Zelenila, uza sve obveze oko uređenja grobalja, imali čak četiri sahrane naših sugrađana.

svisveti_2

svisveti_3